Hlavní obsah

Kvůli čekání na jídlo bil družku tyčí, za smítko prachu ji zkopal. Hrozí mu čtyři roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Bitím tyčí, taháním za vlasy či kopáním trestal 40letý muž na Jesenicku svou o dva roky mladší družku. To, když třeba musel chvíli počkat, než bude uvařeno, nechutnalo mu podle jeho gusta nebo někde našel smítko prachu. Záminek si však nacházel více. Nyní mu hrozí, že stráví pár let ve vězení. Právo o tom informovala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž podle ní minimálně od února do prosince loňského roku v místě společného bydliště na Jesenicku svoji družku soustavně fyzicky a slovně napadal. „Takřka na denním pořádku byly nadávky, ponižování a fackování. Nelíbilo se mu například, že není včas uvařeno, že podle jeho názoru není dostatečně uklizeno a podobně,“ uvedla mluvčí.

Agresivita muže podle ní postupně gradovala. „Ženu později trestal tak, že ji tyčí přetáhl přes záda nebo tahal za vlasy po zemi, kopal do těla,“ konstatovala Šafářová. Případem se podle ní policisté začali zabývat po posledním fyzickém útoku loni v prosinci, kdy žena musela vyhledat lékařské ošetření.

V minulých dnech byl muž obviněn. „Jeseničtí kriminalisté zahájili trestní stíhání muže jako obviněného ze spáchání trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí,“ dodala policejní mluvčí s tím, že pachateli hrozí až čtyři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám