Hlavní obsah

Auto na Jihlavsku zabilo chodce, řidič ujel

Právo, pch
Aktualizováno

Pětačtyřicetiletý chodec zemřel v noci na neděli po srážce s autem na Jihlavsku. Řidič od nehody ujel a policie po něm pátrá. Obrací se proto na svědky. Informovala o tom policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo mezi půlnocí a jednou hodinou mezi obcemi Stonařov a Dlouhá Brtnice. Řidič dosud nezjištěného vozu mířil po silnici I/38 od Dlouhé Brtnice ve směru na Jihlavu, chodec byl sražen v pravém jízdním pruhu, tedy ve směru jízdy hledaného auta. Muž na následky velmi vážných zranění zemřel na místě.

Řidič v Plzni smetl chodce, který odletěl několik metrů. Vůz od nehody ujel

Krimi

„Policisté se proto naléhavě obracejí na řidiče, kteří dnes mezi 00.00 – 01.00 hodin projížděli po silnici mezi Stonařovem a Dlouhou Brtnici a mají ve svých vozidlech palubní kamery, aby kontaktovali linku 158. Současně se obracíme na všechny řidiče, kteří místem projížděli a mohli by poskytnout informace k pohybu chodce po této silnici,“ uvedla Dana Čírtková.

Později policie uvedla, že po důkladném ohledání místa nehody policisté zajistili důkazy, které vedou k podezření, že muže v místě srazilo nákladní vozidlo značky MAN bílé barvy. Toto vozidlo má po střetu poškozenou levou přední část.

„Vozidlo by mohlo nacházet na některém z odstavných parkovišť, proto i tímto směrem cílíme naši výzvu,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám