Hlavní obsah

V mileneckém propletenci se zrodil plán na vraždu a falešnou závěť

Právo, Petr Kozelka
Brno

Až na doživotí za mřížemi může skončit trojice mladých mužů z Brna. Roman Rosendorf (35), Michal Rudolf (32) a Josef Kučera (25) podle státní zástupkyně společně s dalším kumpánem plánovali vraždu svého dobrodince, u kterého bydleli. Na základě padělané závěti pak měl shrábnout dědictví Rosendorf. Plány ale překazili policisté, kteří komplice pochytali. Případ začal v pondělí projednávat brněnský krajský soud.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Zleva Roman Rosendorf, Michal Rudolf a Josef Kučera u brněnského soudu.

Článek

„Rosendorf na přelomu let 2012 a 2013 navštěvoval ve vězení v Kuřimi Jaroslava P., kterého i finančně podporoval. Chtěl po něm, aby zastřelil jeho kamaráda, po kterém měl dědit na základě falešné závěti. Po propuštění se s ním všichni tři obžalovaní setkali a přemlouvali ho, aby tu vraždu spáchal. Falešnou závěť nachystal Rosendorf, Rudolf a Kučera ji podepsali jako svědci. Likvidace byla plánovaná na konec května 2013, ale nedošlo k tomu, protože je zadržela policie,“ prohlásila v obžalobě státní zástupkyně.

Byl pro mě sexuálně atraktivní, ale tohle na mě udělal on. Byl psychicky nemocný, bral prášky na hlavu.
obžalovaný

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Plán všech mužů totiž prozradil policii právě Jaroslav P.

Cílem likvidace měl být jeden z brněnských podnikatelů, který si trojici svým způsobem zřejmě vydržoval. Mozek akce měl být podle obžaloby Rosendorf, který toužil po Jaroslavu P.

„Byl pro mě sexuálně atraktivní, ale tohle na mě udělal on. Byl psychicky nemocný, bral prášky na hlavu, polykal je jako lentilky. Taky chtěl vařit pervitin,“ uvedl do protokolu Rosendorf, jehož touhy ale propuštěný vězeň neopětoval, neboť se orientoval na ženy.

Milenecké pouto 

Další účastníky údajného spiknutí, Rudolfa a Kučeru, pojilo milenecké pouto. „Mrzí mě, že jsme se takto bavili, ale nebylo to myšleno vážně. Jsem rád, že se to nestalo, protože jinak bych to asi neunesl. Závěť měla být psána na Rosendorfa, vymysleli jsme to v opilosti. Nikdo se nepostavil proti, já se bál Jardy, prý jen tak zabil na poli tele a rozporcoval ho,“ hájil se Rudolf.

„Celou dobu jsem věřil, že se nic nestane, zvlášť když Rosendorf nesehnal žádnou pistoli. To on byl z nás nejaktivnější, my jsme jen přitakávali,“ dodával Kučera.

Případ bude u brněnského soudu pokračovat výslechy dalších svědků a znalců, zejména pak muže, který měl být obětí vraždy. Rozsudek by mohl zaznít do začátku prázdnin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám