Hlavní obsah

Kramný si stěžuje na vazbu, soud o ní rozhodne do tří týdnů

Právo, ČTK, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Krajský soud v Ostravě v úterý odpoledne obdržel stížnost Petra Kramného proti jeho vzetí do vazby. Muž, který byl obviněn z vraždy své manželky a dcery během loňské rodinné dovolené v Egyptě, považuje rozhodnutí o vazbě za mylné a žádá o propuštění na svobodu. Informovala o tom mluvčí krajského soudu Lucie Böhmová.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Petr Kramný odchází od soudu, který rozhodoval o jeho vazbě

Článek

„Stížnost byla doručena dnes (v úterý – pozn. red.) v odpoledních hodinách. Senát krajského soudu nyní tuto stížnost a předložený spisový materiál studuje. O stížnosti by mohlo být rozhodnuto v horizontu dvou až tří týdnů,“ uvedla mluvčí.

Petra Kramného policie zadržela a obvinila v první polovině minulého týdne. Ve čtvrtek ho poslal soud do vazby, aby nemohl uprchnout a aby neovlivňoval svědky. [celá zpráva]

Sám požádal o výslech

Vyšetřovatelé Kramného v úterý znovu vyslýchali, tentokrát na jeho vlastní žádost. Rozhodl se vypovídat, dál ale podle svého advokáta vinu odmítá.

„Klient odmítl po sdělení obvinění vypovídat. Vypovídal ale při rozhodování o vazbě. Bylo by kontraproduktivní, pokud by dál nevypovídal. Proto požádal o výslech,” řekl právní zástupce Jaromír Richter.

Šestatřicetiletá Kramného manželka a její osmiletá dcera zemřely v Egyptě na otravu loni uprostřed léta v hotelovém pokoji v Hurghadě. Egyptská policie podezřívala ze zavinění jejich smrti Kramného, který se kvůli tomu nemohl až do konce října vrátit do České republiky.

Do pátrání po příčinách úmrtí se vložila nezávisle na Egyptu také česká policie. Egyptská policie s českými úřady nespolupracuje.

Kramný tvrdí, že vinu na úmrtí manželky a dcery v žádném případě nenese. Už dříve uvedl, že měly žaludeční problémy a ráno je našel mrtvé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám