Hlavní obsah

Policie zadržela Petra Kramného a obvinila ho z vraždy manželky a dcery

Právo, Aleš Honus
Ostrava
Aktualizováno

K zásadnímu zvratu došlo v kauze úmrtí dvou českých turistek v Egyptě. Moravskoslezská policie zadržela a obvinila z vraždy ženy a dítěte Petra Kramného, tedy manžela a otce obětí. Informaci Právu ve středu ráno potvrdil dozorující státní zástupce Vít Legerský.

Foto: Prima FTV

Petr Kramný

Článek

"Mohu potvrdit, že byla zadržena a následně obviněna jedna osoba," řekl Vít Legerský z Krajského státního zastupitelství v Ostravě. Rozhodovat o vazbě bude soud pravděpodobně ve čtvrtek. "Návrh jsem vypracoval a předal, do hodiny by mohl být podán k soudu," řekl v poledne Legerský.

"Dali jsme mu možnost vyjádřit se k našim zjištěním a následně byl obviněn," dodal bez bližších podrobností.

Česká policie konala sama, Egypt stále mlčí

"Od konce července se konalo paralelní vyšetřování vedle toho, co probíhalo v Egyptě. Na základě shromážděných indicií jsme v úterý dospěli ke stanovisku, že je nutné podezřelé osobě sdělit obvinění," řekl později na tiskové konferenci šéf moravskoslezské policie Tomáš Kužel. Stěžejní podle něj byly informace, které kriminalisté shromáždili na území České republiky. Případný soud by se tak měl konat v Česku.

Petr Kramný na archivních záběrechVideo: FTV Prima

Egyptští policisté uzavřeli vyšetřování na konci loňského roku, jejich čeští kolegové od nich ale stále nemají informaci o tom, s jakým závěrem. Kramný v polovině ledna vypovídal na detektoru lži.

Šestatřicetiletá žena a její osmiletá dcera zemřely v Egyptě na otravu loni uprostřed léta v hotelovém pokoji v Hurghadě. Egyptská policie podezřívala z úmrtí Kramného, který se kvůli tomu nemohl až do konce října vrátit do České republiky.

Kramný tvrdí, že vinu na úmrtí manželky a dcery v žádném případě nenese. Už dříve uvedl, že měly žaludeční problémy a ráno je našel mrtvé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám