Hlavní obsah

Proti vazbě v kauze Nagyová se odvolala i zbývající pětice

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Všech šest obviněných v kauze kolem Jany Nagyové, bývalé šéfky kabinetu Petra Nečase (ODS), si už podalo stížnost proti usnesení o vzetí do vazby.

Foto: Aleš Honus, Právo

Nagyovou odvážejí od soudu.

Článek

První stížnost proti usnesení Okresního soudu v Ostravě dostal ostravský krajský soud v úterý 2. července, a to od bývalého poslance Marka Šnajdra. Do čtvrtka dorazily k soudu také stížnosti proti vazbě zbylé pětice: Nagyové, exposlanců Petra Tluchoře a Ivana Fuksy, někdejšího náměstka ministra zemědělství Romana Bočka a bývalého ředitele Vojenského zpravodajství Ondreje Páleníka.

V kauze je zatím obviněno osm lidí. Vojenský zpravodajec Jan Pohůnek se jako jediný vzdal stížnosti proti usnesení o vazbě a šéf Vojenského zpravodajství Milan Kovanda je stíhán na svobodě.

„K projednávané věci se vztahuje rozsáhlý spisový materiál čítající několik desítek svazků, se kterými se musí zdejší soud seznámit. Vazební věci soud projedná s co největším urychlením s tím, že s ohledem na obsáhlost spisového materiálu prozatím není možné odhadnout časový horizont pro rozhodnutí soudu,“ sdělila ke stížnostem proti vazbě mluvčí krajského soudu Lucie Böhmová.

Reklama

Související články

Exposlanec Šnajdr podal proti vazbě stížnost

První stížnost proti uvalení vazby v kauze Nagyová v úterý obdržel Krajský soud v Ostravě. Podal ji advokát bývalého poslance za ODS Marka Šnajdra. Ostatní...

Výběr článků

Načítám