Hlavní obsah

Zeman natočil projev k národu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman ve středu natočil projev k národu. Odvysílán bude ve čtvrtek večer na TV Prima. Doposud se prezident omezoval na krátká vyjádření, která na sociálních sítích zveřejňoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Osmiminutový pořad s názvem 'Projev prezidenta České republiky' odvysílá televize Prima exkluzivně jako samostatnou a mimořádnou relaci ve čtvrtek 19. března v 19.25 hodin,” uvedl ve středu odpoledne mluvčí stanice Adam Halmoši.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Ředitel České televize Petr Dvořák kvůli projevu napsal dopis kancléři prezidenta Vratislavu Mynářovi. Žádá ho v něm, aby mohla veřejnoprávní televize přenos odvysílat souběžně s TV Prima. Argumentuje větším dosahem pro diváky i tím, že stejně se postupuje v případě Zemanova vánočního poselství, které vyrábí Nova, ale vysílají ho i další média. Poznamenal, že „snad nejvýznamnější rolí televize veřejné služby v těchto dnech je aktuální zpravodajství týkající se rizik spojených s šířením nového koronaviru” a informování veřejnosti, jak se před ním chránit či se s ním vypořádat.

Zeman už v minulém týdnu prostřednictvím vyjádření svého mluvčího na Twitteru opakovaně podpořil vládní opatření proti šíření nového koronaviru a vyzval lidi k dodržování nařízení vlády. Není podle něj čas na sobectví, smlouvání a handrkování. Všichni musí projevit bezpodmínečnou solidaritu. Zároveň vyjádřil přesvědčení, že Česká republika krizovou situaci překoná. Lidé podle něj nemají podléhat strachu a panice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám