Hlavní obsah

Zákaz neočkovaných na pracovišti by paralyzoval zemi, míní Hospodářská komora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úprava zákonů, podle které by zaměstnanci neočkovaní proti covidu-19 či bez testu nebo jiného dokladu o bezinfekčnosti nemohli na pracoviště, by paralyzovala chod celé země. V pondělí to řekl mluvčí Hospodářské komory Miroslav Diro. Tak zásadní krok by stát měl podle něj nejprve důkladně projednat se zaměstnavateli, aby znali parametry tohoto záměru.

Foto: Novinky

Očkovací centrum v O2 universum.

Článek

„Neumíme si představit, že by stát vybraným lidem zakázal pracovat. Výpadek stovek tisíc zaměstnanců z pracovního procesu by s jistotou paralyzoval nejen ekonomiku, ale chod celé země,“ uvedl Diro.

Úpravu legislativy nyní zvažují ministerstva, řekl v pondělí novinářům končící vicepremiér a šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček (ČSSD). „Italský systém“ by podle něj zvýšil zájem o vakcinaci.

Zákaz vstupu do práce bez testu či očkování? Už se to zvažuje, řekl Hamáček

Domácí

Hamáček po jednání štábu řekl, že možnost změny zákoníku práce posoudí ministerstvo práce a sociálních věcí. Změna by měla fungovat tak, že zaměstnanec bez dokladu by nemohl na pracoviště, překážka by byla na jeho straně. „Povinnost předložit by přešla na zaměstnance včetně úhrady nákladů,“ uvedl Hamáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám