Hlavní obsah

Žádné distancování. Ryanair naplnil letadlo do posledního místečka

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální distancování není povinné všude, a tak v sobotu vyslaly aerolinky Ryanair do posledního místa zaplněné letadlo z Londýna do Lisabonu. Návrh na zachování prázdných prostředních sedaček, aby byl dodržen odstup mezi cestujícími, označil šéf společnosti Michael O’Leary za idiotský.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přeplněné letadlo RyanairVideo: AP

 
Článek

Kvůli potížím s klimatizací navíc muselo letadlo se všemi pasažéry na palubě čekat další dvě hodiny na ranveji, uvedla žena, která si zaplněné letadlo natočila na video.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Nápad nechávat prázdné prostřední sedačky rozdělil aerolinky po celém světě. Například společnosti Emirates, easyJet nebo Delta uvedly, že jej plánují dodržovat. O’Leary ale uvedl, že Ryanair nápad považují za neefektivní a finančně nevýhodný.

„Nemůžeme vydělávat při 66procentní vytíženosti. Prostřední sedačka navíc nezajistí žádný sociální odstup,“ vysvětlil šéf společnosti.

S prázdnými prostředními sedačkami létat nebudeme, řekl šéf aerolinek Ryanair

Cestování

Ryanair není jedinou společností, která naplní kapacitu svých letadel. Před několika dny se podobně zachovaly americké United Airlines. Na palubě letadla z New Yorku do San Franciska byli lékaři, které společnost dopravila domů z koronavirem nejhůře zasaženého státu v USA.

Jeden z cestujících lékařů Ethan Weiss se o svou zkušenost podělil na sociálních sítích. K letu uvedl, že se cítil více ohrožený než při práci na jednotce intenzivní péče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám