Hlavní obsah

Záblesk naděje v Brazílii. Z koronaviru se vyléčila 97letá žena

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santos

Zatímco v Evropě se tleská zdravotníkům, v Brazílii se aplausu dočkala 97letá pacientka, která se vyléčila z koronaviru. Jedná se o nejstaršího vyléčeného člověka v zemi, která je ze všech latinskoamerických států nejvíce zasažena nemocí covid-19, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 97letá praprababička je nejstarší pacientkou, která se vyléčila z covidu-19 v BrazíliiVideo: Reuters

 
Článek

Gina Dal Colletová byla hospitalizována 1. dubna, ležela dokonce na jednotce intenzivní péče a byla napojena na plicní ventilaci. Přesto ji po jedenácti dnech zaměstnanci nemocnice v Santosu vyprovázeli potleskem, protože se z nemoci covid-19, kterou virus způsobuje, zotavila.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Její úspěšný boj s nemocí, kterému ani zdravotníci nedávali velkou šanci, berou Brazilci jako naději na lepší zítřky. Koronavirus totiž odhalil, jak špatný je zdravotní systém v zemi a otevřel drsnou politickou debatu o tom, jak by se měl v zemi léčit.

Sám brazilský prezident Jair Bolsonaro tvrdí, že by se ekonomika země měla okamžitě restartovat. Prodloužené odstávky podle něj představují vyšší riziko než koronavirus, který nazval „lehkou chřipkou“.

Bolsonaro se přitom dostal do bezprostřední blízkosti viru, když v polovině března onemocněl covidem-19 jeho tajemník a mluvčí Fabio Wajngarten. Oba byli v tu chvíli na Floridě, kde se mimo jiné setkali s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Testy státníků Bolsonara a Trumpa na koronavirus ale byly negativní.

Bez roušky a s davy lidí. Brazilský prezident vyrazil na procházku

Koronavirus

Od začátku pandemie bylo v Brazílii potvrzeno 22 318 případů nakažená koronavirem, 1230 lidí na nemoc covid-19 zemřelo a uzdravených registruje země pouze 173 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám