Hlavní obsah

Wizz Air kvůli uzavření maďarských hranic ruší velkou část letů

Budapešť

Maďarská nízkonákladová letecká společnost Wizz Air od 7. září prudce sníží počet týdenních letů do a z Maďarska. Reaguje tak na oznámení vlády, že od 1. září nejméně na měsíc uzavře hranice pro cizince, aby zabránila šíření nemoci covid-19.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Airbus A320 společnosti Wizz Air vzlétá z letiště v britském Lutonu. Ilustrační snímek

Článek

Wizz Air v prohlášení uvedl, že od 7. do 30. září sníží počet týdenních letů na 32. Od 1. do 6. září bude v provozu 126 letů. Pro cestující zůstanou k dispozici jen nejoblíbenější trasy.

Maďaři na měsíc zavřou hranice

Evropa

Wizz Air v posledních letech expandoval z východní do západní Evropy a zařadil se mezi společnosti, které se nejrychleji začaly zotavovat z koronavirové krize. Minulý týden však firma varovala, že oživení by se mohlo zastavit, protože cestování po Evropě ohrožují omezení nařízená vládami.

Maďarsko v neděli ohlásilo 292 nových případů nemoc covid-19, což je nejvyšší denní počet od začátku pandemie. V Maďarsku se nakazilo celkem 5961 osob a 614 jich zemřelo, uvedla agentura Reuters.

Uzavření Maďarska se dotkne tisíců českých turistů, tvrdí AČCK

Cestování

Maďarská vláda oznámila uzavření hranic pro cizince v pátek. Další detaily opatření však nezveřejnila s tím, že se budou projednávat o víkendu. Maďaři navíc po návratu ze zahraničí budou muset na 14 dní do karantény. Opustit ji budou moci pouze po dvou negativních testech na covid-19 provedených v rámci dvou dnů, které si sami uhradí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám