Hlavní obsah

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze zakázala návštěvy na všech odděleních

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí se kvůli obavám z šíření koronaviru rozhodla uzavřít vstup pro návštěvníky na všechna oddělení. Reaguje tak na závěry jednání Bezpečnostní rady státu.

Všeobecná fakultní nemocnice zakazuje návštěvy s okamžitou platnostíVideo: Novinky

 
Článek

„Zakazujeme návštěvy plošně v celé nemocnici s okamžitou platností. Jedná se o všechna oddělení včetně dětského areálu. Každé opatření je v tuto chvíli dobré,“ řekl Novinkám ředitel nemocnice David Feltl s tím, že zatím nikdo netuší, na jak dlouho bude zákaz platit.

„Jsme připraveni jednat aktuálně, nikdo neví, co bude za týden,“ dodal.

Řidič kamionu putoval z hranic rovnou do nemocnice. Přijel z Itálie s teplotou

Koronavirus

Stát nařídil zákaz návštěv nejen v nemocnicích od úterý 10. března. Výjimku tvoří dětská oddělení.

„Všem poskytovatelům pobytových sociálních služeb se nařizuje zákaz návštěv osob, kterým jsou poskytovány pobytové sociální služby, s výjimkou nezletilých pacientů, pacientů s omezenou svéprávností a pacientů v terminálním stadiu onemocnění,“ uvedl premiér Andrej Babiš (ANO) po jednání Bezpečnostní rady státu.

Foto: Novinky

Po celém areálu visí upozornění pro návštěvníky i pacienty.

Nově příchozí pacient

Vzhledem k tomu, že do nemocnice pacienti dochází na pohotovost, musí vedení myslet i na ně jako na potenciální přenašeče nemoci Covid-19.

Na každé klinice, na každém oddělení visí obrovské upozornění, že pokud mají pacienti symptomy odpovídající koronaviru, neměli by přicházet, ale volat. Pokud ovšem už jsou na místě, je podle Feltla personál dobře proškolen, co s takovým pacientem učinit.

V Itálii se kvůli koronaviru bouří vězni, osm mrtvých

Koronavirus

„Při jakémkoliv podezření, že by pacient mohl být infikován, tak si personál nasazuje respirátor, jemu nasadí roušku a izolují ho na místo, kde nepřijde do kontaktu s ostatními pacienty. Samozřejmě na druhou stranu nemůžete vyloučit, že někdo ze symptomů něco zatají a nakazí další lidi, tomu nezabráníte, pokud nemáte nějaký vojenský totalitní režim,“ podotkl Feltl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám