Hlavní obsah

Bez roušek budeme chodit venku od 25. května, schválila vláda

Novinky, jas, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pravidla pro nošení roušek se změní od 25. května. Lidé je nebudou muset nosit na otevřených prostranstvích za předpokladu, že dodrží rozestupy dva metry. Schválila to v pondělí vláda na návrh ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha.

Tk po jednání vlády Video: ČTK

 
Článek

„Od 25. května bude povinnost nosit roušky ve vnitřních prostorách staveb, kromě svého domu, v MHD, v taxislužbách a dále i tam, kde se nachází alespoň dvě osoby na vzdálenost do dvou metrů, pokud se nejedná o rodinu,“ prohlásil na tiskové konferenci po jednání vlády Vojtěch.

„Řešíme v tom především situace, kde jsou lidé osamoceni na procházce,“ doplnil ministr s tím, že termín byl zvolen po konzultaci s epidemiology.

„Pokud člověk nebude v blízkosti někoho dalšího, typicky někde mimo město,“ nastínil ministr, jak budou vypadat nová pravidla pro nenošení roušek. Roušku nebude ovšem nutné mít ani ve městech, pokud bude splněna vzdálenost dvou metrů od jiných lidí.

Vláda projedná osud povinných roušek i nákupní hodiny pro seniory

Domácí

Vláda také řešila, jak dál naložit s nákupním časem pro seniory starší 65 let. Zatím zůstává v platnosti čas mezi osmou a desátou hodinou ráno.

Povinné nošení roušek skončí v polovině června

Domácí

Anketa

Souhlasíte s uvolněním pravidel pro nošení roušek?
Ano, měla by se uvolnit okamžitě.
61 %
Ano, právě za dva týdny je ideální doba.
11,5 %
Ne, myslím, že roušku je potřeba nosit dál.
27,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 18234 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám