Hlavní obsah

Vláda: Pendleři na test jednou do měsíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda ulevila pendlerům. Test na koronavirus budou muset předložit na hranicích jednou za měsíc místo dosavadních dvoutýdenních intervalů. Kabinet o věci ve čtvrtek znovu diskutoval po týdnu. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) nelze s testováním skončit kvůli šíření viru přes rodiny lidí, kteří jezdí každý den do práce za hranice.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Testy na hranicích v Dolním Dvořišti.

Článek

Podle dosud platného ustanovení se musejí pendleři negativním testem prokázat na hranicích jednou za dva týdny. Pokud si ho nepořídí za hranicemi, mohou tak učinit i na vybraných místech v Česku. Po dvou týdnech ježdění přes hranice bez testu musejí na dva týdny do karantény. Kabinet při přijetí opatření počítal s tím, že testy budou pendleři získávat za hranicemi, později Vojtěch připustil, že mohou být i z Česka.

Systém s sebou nese podle jeho kritiků problém, a to, jak se mají pro test nebo jeho výsledky bez hrozby trestu pendleři vypravit z karantény na odběrové místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám