Hlavní obsah

Většina Rusů věří, že covid je biologická zbraň

Právo, ave

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plných 61 procent Rusů považuje koronavirus za novou podobu biologické zbraně a věří, že nejde o přirozené onemocnění. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění centra Levada.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Spolu se zhoršující se epidemiologickou situací se ovšem snížilo procento těch, kteří odmítají očkování. Na jaře se podle průzkumu nechtělo nechat očkovat 60 procent lidí, v současnosti je jich 45 procent. Přes 40 procent respondentů je pro povinné očkování pro všechny. V zemi za posledních 24 hodin covidu podlehlo 1178 lidí.

Cizinci ruší pobyty

Zahraniční cestovní kanceláře a klienti hromadně ruší dovolené v Rusku, nebo je odsouvají na později. Podle agentury RIA Novosti jsou hlavním důvodem koronavirové restrikce, lock­down, a neochota úřadů uznávat zahraniční QR kódy prokazující očkování proti covidu-19.

Ruští zdravotníci melou z posledního

Koronavirus

„Chybějí oficiální a obecné postupy, jak se chovat k zahraničním turistům prokazujícím se QR kódy. I po skončení lock­downu bude podmínkou PCR test každých 72 hodin, což znamená dodatečné náklady a je to i časově náročné,“ uvedla Maja Lomidzeová, šéfka Asociace cestovních kanceláří Ruska (ATOR).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám