Hlavní obsah

Ve Větrném Jeníkově opět zavedli roušky, koronavirus se potvrdil celkem u 14 lidí

Právo, pch
Jihlava

Městys Větrný Jeníkov na Jihlavsku vrátil v neděli zpět koronavirová opatření. Lidé musejí opět nosit roušky, zavřel úřad či pošta. Důvodem je pozitivní případ nákazy a několik osob vykazujících příznaky. Informovala o tom starostka Martina Lisová na obecním webu. V úterý hygienici ve Větrném Jeníkově potvrdili dalších 13 nakažených.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Lidé ve Větrném Jeníkově jsou testováni na koronavirus

Článek

Podle Jiřího Kose, ředitele sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice, čekají obec další omezení, ale ne celoplošné uzavření.

Občanům se vrátila povinnost nosit roušky a dodržovat rozestupy, na základě doporučení hygieniků zavřel obecní úřad, knihovna, pošta, hostinec U Draka, zmrzlinář a expozice v budově zámku.

Mateřská škola a družina stejně jako obchody s potravinami a průmyslovým zbožím zůstaly otevřeny.

ON-LINE: Česko hlásí příznivější čísla, Austrálie zavádí karanténní opatření v Melbourne

Koronavirus

V obci se o víkendu objevil pozitivní test na koronavirus, web uvádí, že příznaky nákazy mělo více lidí. Úterní výsledky byly pozitivní u 13 lidí z celkem 30 testovaných. Z nich bylo 19 z obce, další byli ti, kteří se s nemocným setkali v nemocniční čekárně. Nákaza se potvrdila jen u obyvatel obce.

Právě kvůli nakaženému v této obci byl testován i ministr kultury Lubomír Zaorálek. Koncem května podle trasování strávil s tímto člověkem delší čas. Zaorálkův test byl negativní, i tak musí zůstat v karanténě. V pátek absolvuje ještě jeden test.

Zaorálek se setkal s nakaženým koronavirem a musel na test. Půl dne strávil v nejistotě

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám