Hlavní obsah

Ve Francii se děti vrátí do škol 11. května

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Země galského kohouta už má plán obnovení výuky ve školách. Jako první se 11. května otevřou mateřinky a první stupeň základních škol. V řádu dní se pak postupně přidá druhý stupeň a střední školy. Vysokoškoláci se do univerzitních kampusů vrátí až po prázdninách. Informovala o tom francouzská mutace serveru Local.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Školní život bude organizován v souladu s přísnými hygienickými opatřeními a distribucí dezinfekčních gelů,“ nechal se slyšet francouzský ministerský předseda Édouard Philippe, který spolu s ministrem školství Jeanem-Michelem Blanquerem plán znovuotevření škol představil.

Zapouzdřené Česko: Srovnání otevírání obchodů a služeb se zahraničím

Koronavirus

Francouzská vláda parlament seznámila s tím, že se 11. května vrátí děti do mateřských škol a na první stupeň základních škol. Od 18. května by se pak měly částečně otevřít i střední školy.

Všichni žáci a studenti vyjma vysokoškoláků by se měli vrátit do školy 25. května. Plán ale počítá s tím, že může ještě dojít ke změnám na základě momentální epidemiologické situace. Je tedy možné, že se bude harmonogram dočasně lišit v jednotlivých francouzských departementech.

Ve Francii zemřelo v souvislosti s onemocněním covid-19 od začátku pandemie přes 23 tisíc lidí. Za posledních pár dní však klesají počty nově nakažených i zemřelých. Významně se také snížil počet pacientů na jednotkách intenzivní péče. V úterý jich francouzské ministerstvo zdravotnictví hlásilo 4387, zatímco ještě v pondělí jich bylo 4608, informovala agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám