Hlavní obsah

V sobotu přibylo 319 případů covidu-19

Nárůst počtu potvrzených případů nemoci covid-19 v Česku v sobotu zpomalil z pátečních skoro pěti stovek na 319. Od 1. března, kdy se v republice objevily první případy nákazy koronavirem, bylo zaznamenáno už 24 094 případů covidu-19. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

Článek

O víkendu pravidelně nárůsty počtu nakažených klesají kvůli menšímu množství provedených testů na koronavirus.

Z lidí, u nichž byla od začátku epidemie v Česku potvrzena nákaza koronavirem, se už zhruba tři čtvrtiny vyléčily a 421 nemocných zemřelo. Počet úmrtí v sobotu stoupl o dvě. Přibližně od poloviny července vytrvale roste množství aktuálně nemocných, tedy počet potvrzených případů nákazy po odečtení vyléčených a zemřelých. Nyní je nemocných 6132, tedy nejvíce za dobu epidemie.

V pátek byl nárůst případů covidu druhý nejvyšší za dobu epidemie

Koronavirus

V uplynulém týdnu přibývalo lidí, kteří skončili kvůli covidu-19 v nemocnici. Podle posledních údajů na webu ministerstva k pátku 28. srpna se počet hospitalizovaných od předchozího pátku zvýšil téměř o třetinu na 156 a počet nemocných ve vážném stavu o dvě pětiny na 32.

Tento týden také postupně rostl podíl nově potvrzených případů nákazy na počtu provedených testů. V pondělí činil zhruba 3,5 procenta, v úterý 4,2 procenta a ve středu 4,5 procenta. Ve čtvrtek podíl pozitivních testů klesl pod čtyři procenta, ale v pátek znovu vzrostl až na zhruba 4,8 procenta, což byl zatím nejvyšší podíl za tento týden.

Češi se Chorvatska nebojí. RegioJet hlásí plné vlaky i na září

Domácí

Nejvýraznější nárůsty počtu nakažených zaznamenávaly v předchozích dnech Praha a okres Příbram. Nyní je však překonalo Hodonínsko, kde za posledních sedm dní přibylo v přepočtu na 100.000 obyvatel přes 43 nových případů covidu-19. V Praze i na Příbramsku bylo nových případů za uplynulý týden v přepočtu na obyvatele shodně zhruba 41.

Reklama

Výběr článků

Načítám