Hlavní obsah

V Šanghaji i přes přísná opatření narůstá počet mrtvých s koronavirem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Úřady v čínské finanční metropoli Šanghaj zaznamenaly v pondělí dalších 52 úmrtí spojených s covidem-19 za pokračující extrémně přísné protiepidemické uzávěry. Informovala o tom agentura Reuters. Počty mrtvých dál narůstají, zatímco zachycených nákaz koronavirem v posledních dnech ubývá. Peking, kde začalo masové testování obyvatel, mezitím ohlásil 33 případů lokálního přenosu infekce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šanghajské úřady budou přísněji prosazovat opatření proti šíření coviduVideo: Reuters

 
Článek

Šanghaj, která je největším čínským městem, je v posledních týdnech dějištěm nejhoršího výskytu covidu-19 v Číně od začátku pandemie a na většinu z tamních 25 milionů obyvatel se vztahují velmi tvrdé restrikce včetně omezování pohybu kovovými zátarasy a ploty. V Pekingu kvůli šíření infekce panují obavy z podobných opatření.

Covidová krutost v Šanghaji nebere konce. Úřady hodlají ještě přitvrdit

Koronavirus

Pondělní bilance 52 úmrtí mezi pacienty s covidem-19 je o jeden případ vyšší než šanghajský součet z neděle, uvádí Reuters. Na poměry Číny, která od začátku pandemie přiznala jen necelých 5000 obětí koronaviru, jde o velmi vysoká čísla. Vyšší denní součty přicházely jen na začátku roku 2020, kdy nejlidnatější země světa místy hlásila i více než 100 mrtvých za den.

Foto: China Daily, Reuters

Provizorní středisko na výstavišti v Šanghaji pro lidi s covidem s mírnými čí žádnými příznaky

Čína tento měsíc registruje zdaleka nejvyšší počty nových infekcí za celou pandemii, když se denní součty dostaly i nad 20 tisíc. V posledních dnech nicméně klesají, přičemž Šanghaj po nedělních skoro 19 500 nákazách za pondělí zaznamenala 16 980 infekcí.

Šanghaj kvůli šíření covidu-19 staví ploty a zátarasy kolem budov

Koronavirus

V Pekingu je zatím situace výrazně lepší. Čínská státní televize CCTV dnes ohlásila pondělní součet ve výši 33 případů infekce, zatímco o den dříve jich bylo oznámeno 19. V nejlidnatějším pekingském obvodu Čchao-jang v pondělí úřady zahájily masové testování na covid-19, které znamená pro všechny obyvatele tři povinné testy do konce týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám