Hlavní obsah

Herec Gérard Depardieu byl zadržen a skončil ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Francouzský herec Gérard Depardieu byl v pondělí zadržen a skončil ve vazbě. Dvě ženy ho obvinily ze sexuálního napadení, incidenty se měly odehrát během dvou natáčení, napsal list Le Parisien. Zpravodajská televize BFM TV uvedla, že mu vazba začala už v 08.00.

Foto: Profimedia.cz

Gerard Depardieu na premiéře filmu v Berlíně v lednu 2023

Článek

Hvězda filmového plátna byla vyslýchána na 3. policejním obvodu. Dvě ženy tvrdí, že se jich dotýkal během natáčení snímku od Jeana-Pierra Mockyho v roce 2014 a filmu Jeana Beckera v roce 2021, píše list Le Parisien.

V případě prvního útoku podala bývalá asistentka na Depardieua trestní oznámení za „sexuální napadení zranitelné osoby osobou, která zneužila autoritu svého postavení“.

V době údajného trestného činu jí bylo 24 let. V rozhovoru pro média tvrdila, že herec „pokládal dlaně po celém jejím těle v roce 2014“. Řekla také, že ji toto chování stále „pronásleduje“.

Třináct žen obvinilo herce Depardieua ze sexuálního násilí

Evropa

Další napadení se mělo odehrát v září 2021 a žena měla na daném snímku pracovat jako scénografka. Na herce podala oznámení za sexuální napadení, sexuální obtěžování a sexistické urážky. Tvrdí, že ji Gérard Depardieu brutálně chytil a hnětl jí pas, břicho a postupně se dostal až k prsům.

Měl jí údajně říci „Strčím ti svůj o… do tvé ku…..y“, uvedla televize BFM TV. Žena tvrdí, že se cítila jako v pasti a vyprostila se od něj až díky zásahu třetí strany. Filmový štáb ho podle jejích slov donutil se omluvit, což prý učinil slovy: „Omlouvám se, protože se musím omluvit…“ Až do konce natáčení ji prý nazýval „děvkou“.

Obě oznámení jsou jen částí dlouhého seznamu obvinění, kterým filmová hvězda čelí.

Švýcarská televize s okamžitou platností přestala vysílat filmy s Depardieuem

Kultura

Od prosince 2020 je Depardieu vyšetřován za znásilnění a sexuální napadení herečky Charlotte Arnouldové. Další trestní oznámení podala herečka Hélène Darrasová, a to kvůli sexuálnímu napadení, které se mělo odehrát v roce 2007, tento případ byl ale zamítnut kvůli promlčení.

Herec čelí sexuálním skandálům i v zahraničí. Novinářka a spisovatelka Ruth Bazaová podala ve Španělsku trestní oznámení kvůli znásilnění, které se mělo údajně stát v říjnu 1995 v Paříži. Herce obvinilo ze sexuálního násilí a sexuálního obtěžování během natáčení filmů nebo seriálů ještě několik dalších žen.

Lynč a nerespektování presumpce neviny. Desítky francouzských umělců se veřejně zastaly Gérarda Depardieua

Zahraniční

Výběr článků

Načítám