Hlavní obsah

V původním ohnisku epidemie se život zvolna vrací k normálu

Wu-chan

V čínském městě Wu-chan, odkud se nový koronavirus začal na konci minulého roku šířit do světa, se život začíná pomalu vracet do starých kolejí. Po úterní návštěvě prezidenta Si Ťin-pchinga se znovu rozbíhají klíčová průmyslová odvětví. Do práce se mohou vrátit například lidé, kteří se podílejí na výrobě léků, zdravotnických potřeb či výrobků denní potřeby.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V čínském Wu-chanu opět otevírají obchody a lékárnyVideo: Reuters

 
Článek

Postupně se budou k normální činnosti ve Wu-chanu, který je důležitým průmyslovým centrem, vracet i další sektory důležité pro ekonomiku země.

S návratem lidí do práce souvisí rušení některých dopravních omezení v různých částech země. Školy ve Wu-chanu však zůstávají zavřené a u hromadné dopravy stále platí určitá omezení, píše Reuters.

Lži, lži, samé lži, pokřikovali obyvatelé Wu-chanu na čínskou vicepremiérku

Koronavirus

Po celém světě se již nemocí COVID-19 podle údajů Světové zdravotnické organizace (WHO) nakazilo přes 120 tisíc lidí, více než 4300 jich zemřelo. Vyléčilo se 66 239 infikovaných.

WHO vyhlásila kvůli koronaviru pandemii

Koronavirus

Nejvíce zasaženou zemí zůstává Čína, odkud se nemoc začala šířit. Od ledna, kdy tam zemřel první pacient s touto chorobou, tam evidují přes 3100 obětí.

Podle posledních čísel je tam však epidemie, zdá se, na ústupu. Počet nově infikovaných v pevninské Číně, do které se nepočítá autonomní Hongkong a Macao, se podle místních úřadů již čtvrtý den drží pod hranicí 50 případů. V úterý v Číně onemocnění COVID-19 podlehlo 22 lidí, všichni jsou z centrální provincie Chu-pej, ohniska nákazy v zemi.

Itálie ohlásila dalších 196 obětí koronaviru

Koronavirus

V Evropě je nejvíce postiženou zemí Itálie s více než 12 tisíci nakaženými a více než 800 mrtvými.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čínský prezident navštívil Wu-chanVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám