Hlavní obsah

V Praze přibylo od pátku 121 nakažených, tento týden nejméně

Praha

V Praze za posledních 24 hodin přibylo 121 případů koronaviru, tento týden nejméně. Od začátku epidemie se v hlavním městě nakazilo téměř 7000 lidí. Vyplývá to z údajů na webu pražské hygienické stanice. Z technických důvodů ale hygienici o tomto víkendu neuvádějí další aktuální data. K pátečnímu večeru registrovali v metropoli od března 4653 vyléčených, 114 lidí s covidem-19 zemřelo.

Článek

Denní nárůsty nakažených v hlavním městě tento týden poprvé překonaly hranici 200 případů, a to hned třikrát. Desetkrát v řadě pak neklesly pod stovku.

Podle údajů ministerstva zdravotnictví připadá v Praze za posledních sedm dní na 100 000 obyvatel zhruba 134 nakažených. Hůře na tom jsou pouze okresy Plzeň-jih a Kladno.

Fronty na odběrových místech v Praze byly v sobotu menší

Domácí

Přírůstky nakažených po celém Česku se promítly do semaforu, který určuje míru rizika nákazy. Ve druhém oranžovém stupni rizika je nově spolu s Prahou dalších pět okresů, zelený stupeň pohotovosti platí podle ministerstva zdravotnictví ve 40 okresech místo dosavadních deseti.

Přes vysoký nárůst nakažených zaznamenávají v posledních dnech nemocnice v Praze jen mírný nárůst počtu pacientů s koronavirem. Většina z nich pro covidové pacienty vyčlenila lůžka. Pacienty s těžkým průběhem zatím počítají v jednotkách a část lůžek mají stále volnou.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Odběrové místo na Václavském náměstí v centru Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám