Hlavní obsah

V nemocnici v Bílovci onemocněli koronavirem pacienti i personál

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco ve Slezské nemocnici v Opavě se podařilo přijatými opatřeními zastavit šíření nového koronaviru, v nemocnici v Bílovci na Novojičínsku se objevili noví nakažení. A to mezi zaměstnanci i mezi pacienty. Tato nemocnice byla Moravskoslezským krajem vybrána, aby přijímala seniory nakažené nemocí covid-19.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O nákaze informoval na svém facebookovém profilu moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák (ANO).

„Bohužel máme cluster v nemocnici v Bílovci. Onemocněl personál i pacienti,“ informuje zde hejtman a vysvětluje, že zdrojem nákazy ale nebyli senioři, kteří byli do bílovecké nemocnice převezeni s nemocí covid-19. Nákaza podle něj vznikla u jedné zdravotnice na zcela jiném oddělení.

Slezská nemocnice v Opavě má 13 nakažených zaměstnanců

Koronavirus

To Právu potvrdila také mluvčí bílovecké nemocnice Magda Otáhalová. „Od pondělka 27. dubna máme pět pozitivních zaměstnanců. Tuším, že jde o dvě zdravotní sestry a tři saniťáky. Pak jsme zjistili, že máme pět nakažených pacientů. Jedná se ale o jiná oddělení než o vyhrazené speciální, kde se staráme o nakažené seniory přivezené z ostravského Domova pro seniory Iris,“ upozornila mluvčí.

Teplotu pacientů sledují v Prostějově nově nepřetržitě

Koronavirus

Dodala, že z Irisu do bílovecké nemocnice bylo zatím převezeno 19 nemocných seniorů. „Z nich už ale 10 bylo propuštěno,“ doplnila Otáhalová. Nyní se tedy na speciálním oddělení léčí devět seniorů z Irisu, ke kterým přibyla pětice pacientů, která se nakazila na různých odděleních bílovecké nemocnice.

„Pětice nakažených zaměstnanců je v domácím léčení, všichni mají lehký průběh,“ shrnula mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám