Hlavní obsah

V Německu se otevřely řetězce s módou a další obchody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pondělí se v Německu opět otevírají středně velké obchody s prodejní plochou do 800 metrů čtverečních, prodejny jízdních kol a knihkupectví. Mezi těmi, které splňují požadavek o velikosti prodejní plochy jsou módní řetězce, jako například H&M, Mango, Zara, C&A. Ve spolkové zemi Bavorsko se v pondělí otevřela také zahradní centra a hobbymarkety. Velké obchodní domy jako Karstadt či Galeria Kaufhof si však musejí na otevření ještě počkat.

Živě: Ve Frankfurtu nad Mohanem se znovu otevírají obchody do plochy 800 metrůVideo: AP

 
Článek

Kabinet kancléřky Angely Merkelové by měl o dalším uvolnění opatření proti šíření koronaviru rozhodnout poslední dubnový den. Proslýchá se, že by se měla velká obchodní centra opět otevřít od 4. května.

Tlak na kabinet vyvíjí Sdružení německých obchodníků, kteří argumentují „pokřivením trhu“. Co nejrychlejší otevření požadují zástupci hotelů a restaurací. Německá vláda v tomto případě zatím nemá žádné datum, které by bylo ve hře.

Německo v pondělí zaznamenalo 1775 nových případů nákazy koronavirem, což je méně než o den dříve. Zemřelo 110 lidí, v sobotu to bylo 184. Celkově bilance nakažených v Německu vzrostla na 141 672 případů, z nichž 4404 infekci podlehlo.

Za velmi důležité odborníci i politici, kteří rozhodují o dalších opatřeních, považují číslo, které udává, kolik průměrný infikovaný nakazí dalších lidí. Zatímco začátkem epidemie bylo v Německu vyšší než pět, o víkendu úřady informovaly, že toto číslo kleslo pod jedna. Pokud by se tento trend podařilo udržet, bude se počet nakažených v zemi postupně snižovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám