Hlavní obsah

V hongkongském vězení zemřel Čech

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V hongkongském vězení zemřel v úterý osmašedesátiletý Luděk H. Radiožurnálu to potvrdil jeho syn. Muž byl odsouzený za pašování kokainu a v posledních měsících čekal na vydání do Česka. Cesta se však zkomplikovala kvůli opatřením proti koronaviru.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Za mnou přišla policie jen několik hodin po času úmrtí, prý rakovina,“ řekl Radiožurnálu syn. Uvedl, že otec rakovinou plic trpěl ještě před zatčením.

Muž pašoval drogy do Hongkongu z Jižní Ameriky, byl zatčen a odsouzen na 27 let vězení. Ihned požádal o vydání do Česka a úřady mu na začátku roku vyhověly.

„Předání českého občana do Česka jsme vyjednali v únoru tohoto roku, kvůli epidemii nelétala letadla a ministryně spravedlnosti také zastavila eskorty vězňů,“ vysvětlil okolnosti zdržení mluvčí resortu spravedlnosti Vladimír Řepka.

Předání ostatků bude zřejmě řešit ministerstvo zahraničí.

Čecha v Hongkongu odsoudili na 27 let za pašování kokainu

Svět

Senior byl odsouzen v roce 2017. Zadržen byl na letišti Kai Tak se šesti kilogramy kokainu v kufru. O zásilce v zavazadlech věděl, posílal e-maily s informacemi, jak jeho cesta se zavazadlem pokračuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám