Hlavní obsah

Dánové zařadili Česko mezi rizikové země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kodaň
Aktualizováno

Dánsko zařadilo Českou republiku mezi rizikové země kvůli vysokému přírůstku případů koronaviru. Od soboty budou do země vpuštěni jen lidé, kteří mají pro vstup pádný důvod.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Instrukce pro návštěvníky kodaňského parku.

Článek

Podle informací z webových stránek dánské policie toto kritérium splňují lidé, kteří do Dánska jezdí za prací, studiem či jinými povinnostmi spojenými se zaměstnáním (stáže, pohovory atd.).

Belgie zařadila Prahu do červené zóny, zbytek Česka oranžový

Koronavirus

Vstup bude povolen také rodinným příslušníkům s přímou rodinnou vazbou, jako je rodič, dítě či sourozenec, a nesezdaným partnerům osob, které žijí v Dánsku. Za dostatečný důvod se považuje i účast při porodu či pohřbu.

Podle Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí mělo Česko v posledních dvou týdnech v průměru 38 nových nákaz denně na 100 tisíc obyvatel, uvedla dánská rozhlasová a televizní stanice DR. Dánské úřady řadí mezi rizikové takové země, které mají v průběhu jednoho týdne denní přírůstek infekcí vyšší než 30 na 100 tisíc obyvatel.

Kromě množství nově nakažených berou dánské úřady v úvahu také například míru testování v dané zemi, aby zjistily, jak velké procento testovaných lidí bylo pozitivní. Kromě Česka řadí Kodaň mezi rizikové země rovněž například Francii, Belgii či Španělsko.

Reklama

Výběr článků

Načítám