Hlavní obsah

V Česku zemřel třetí pacient s koronavirem, seniorka se nakazila v rodině

• Aktualizováno

V Česku zemřel třetí pacient s COVID-19, 71letá žena skonala v pražské Všeobecné fakultní nemocnici. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) měla seniorka další zdravotní problémy. Trpěla chronickou obstrukční plicní nemocí a nebyla hospitalizována kvůli koronaviru.

Článek

Žena se nakazila v rodině. „Prosíme všechny, aby své prarodiče nenavštěvovali, nebo vždy s rouškou,” uvedl na Twitteru Vojtěch.

Pacientka byla ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze od neděle, byla napojena na plicní ventilaci. Byla přijata se vážnými zdravotními problémy, ovšem podezření na koronavirus u ní nebylo, protože trpěla několika nemocemi včetně plicní nemoci.

„V průběhu hospitalizace podala informaci, že se před několika týdny setkala se svou příbuznou, která se vrátila z Itálie, kde trvale žila,” řekl v České televizi Vojtěch.

Lékaři jí proto provedli test na koronavirus, který byl pozitivní. „Krátce nato žena zemřela,” řekl Vojtěch.

První pacient nakažený koronavirem zemřel v Česku v neděli. Šlo o 95letého muže, který měl vážné zdravotní problémy. S nemocí Covid-19  nebyl hospitalizován na JIP.

Druhou obětí byl v úterý 45letý muž, který měl rakovinu. Koronavirus jeho zdravotní stav zhoršil. Zemřel na multiorgánové selhání.

Úmrtí v souvislosti s koronavirem v ČR

Koronavirus

Podle ministra zdravotnictví je nyní v Česku 15 lidí ve vážném zdravotním stavu s nemocí Covid-19.

Vojtěch dále uvedl, že počet vyléčených pacientů, kteří měli Covid-19 stoupl na deset.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám