Hlavní obsah

V Česku má koronavir 138 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od rána přibylo v tuzemsku šest úmrtí v souvislosti s koronavirem na 138, uzdravených je o 42 více - 464. Počet případů onemocnění stoupl o 50 na 5952, o víkendu se méně testuje. Vyplývá z to z informací ministerstva zdravotnictví k neděli 17:30.

Foto: Pavel Karban, Právo

Se vzorkem manupulují pouze při pipetování ze zkumavky.

Článek

Počet testů během dne není znám. Na webu jsou stále informace z rána, kdy bylo otestováno dohromady přes 125 tisíc lidí.

Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula v ČT řekl, že uvolňovat protiepidemická opatření vláda přestane v případě, že lidí infikovaných koronavirem začne přibývat tempem kolem 400 za den. Určitý nárůst počtu infikovaných očekává po příští sobotě a neděli kvůli porušování disciplíny v dodržování protiepidemických opatření o velikonočním volnu.

ON-LINE: Vláda může přestat uvolňovat omezení, varoval Prymula

Koronavirus

Počet obětí koronaviru po celém světě přesáhl 110 000. Informovala o tom americká Univerzita Johnse Hopkinse (JHU), která vývoj pandemie monitoruje celosvětově. Potvrzených případů nákazy je téměř 1,8 milionu.

Nejvíce obětí, téměř pětinu (přes 20 000) mají Spojené státy. Téměř stejně mrtvých hlásí i Itálie. Třetí největší počet obětí evidují úřady ve Španělsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám