Hlavní obsah

V Británii podlehl koronaviru vážně nemocný 45letý muž

Londýn

Nejmladší britskou obětí koronaviru je 45letý Craig Ruston z Ketteringu. Byl mezi čtrnácti novými oběťmi viru ohlášenými ve Velké Británii v úterý. I on potvrzuje pravidlo, že nemoci podléhají především lidé, kteří trpí jinou vážnou nemocí, měl smrtelnou amyotrofickou laterální sklerózu (ALS) známou jako Lou Gehringova nemoc nebo onemocnění motoneuronu (MND).

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Vylidněná stanice Waterloo v Londýně

Článek

Ruston byl znám tím, že psal blog o svém boji s MND, kterou u něj zjistili v červnu 2018. Touto nemocí trpěl i známý fyzik Stephen Hawking.

Jeho smrt oznámila v úterý jeho žena Sally: „Můj úžasný Craig odešel včera ráno v 6:20. Opravdu nám to zlomilo srdce.“

„Craig nebyl připraven odejít,“ dodala s tím, že boj s MND ještě neskončil, i když mu lékaři v roce 2018 řekli, že mu zbývají jen dva roky života. Postup nemoci se podařilo zpomalit.

Británie hlásí první oběť koronaviru

Koronavirus

Když byl hospitalizován a přemístěn na izolaci, rodina uvedla: „Craigovo přání bylo, věnovat po smrti jeho mozek do oxfordské banky mozků, aby byl použit pro výzkum nemoci MND. Udělal by všechno pro výzkum. Bohužel toto se už nemůže stát.“

Craig navrhoval boty pro firmy Dr Martens, Hunter Boots a Fred Perry,uvedly listy The Guardian a The Telegraph i televize SkyNews.

Reklama

Výběr článků

Načítám