Hlavní obsah

Ústecký kraj přitvrdil

Právo, koc

V Ústeckém kraji musí od pátečního rána nosit lidé roušky v ambulancích například praktických lékařů, v sociálních zařízeních a lékárnách. V nemocnicích jsou roušky povinné z důvodu nařízení vlády v polovině března. O zavedení roušek či jiného zakrytí úst rozhodla ve čtvrtek krajská hygiena kvůli většímu nárůstu počtu nakažených covidem-19 za poslední týden.

Foto: Petr Horník, Právo

Na ambulance v Ústeckém kraji se vracejí roušky

Článek

„Kdo půjde ke svému obvodnímu lékaři nebo jinému ambulantnímu specialistovi či si koupit nebo vyzvednout léky nebo na návštěvu za svým příbuzným do domova pro seniory, musí mít roušku,“ řekla ředitelka krajské hygieny Lenka Šimůnková s tím, že v kraji za poslední týden přibylo 18 nakažených novým koronavirem.

Povinné nošení roušek ve zdravotnických zařízeních zavádí i Ústecký kraj

Domácí

„Kromě několika nakažených sportovců jde také o dva seniory, a to z Ústí nad Labem a Chomutova,“ upřesnila ředitelka.

Chránit seniory

U seniorů se nepodařilo zjistit, kde se nakazili. „Myslíme si, že by bylo vhodné ochránit osoby, které jsou nejvíce v ohrožení, takže seniory, případně osoby trpící jiným závažným onemocněním,“ doplnila Šimůnková.

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM) upřesnil, že povinnost nošení roušek ve všech zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních služeb v kraji se týká pouze návštěv.

„Například klienti domovů důchodců či sociálních ústavů roušku mít nemusí,“ řekl Právu Bubeníček, jenž doufá, že jde jen o skokový nárůst, který se podaří zastavit. „Situaci budeme sledovat, a pokud bude potřeba, budeme muset v rámci ochrany zdraví obyvatel kraje přijmout další opatření,“ doplnil hejtman.

Podle středečních dat přibylo v kraji za poslední týden 18 nakažených, celkem jich bylo 617.

Roušky jsou zpět. Od soboty budou povinné na vnitřních hromadných akcích

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám