Hlavní obsah

Uber kvůli koronaviru zruší 3700 míst

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Uber Technologies, jež provozuje aplikace alternativní taxislužby, v důsledku globální pandemie covid-19 zruší 3700 pracovních míst. Ve středu o tom informoval server listu Financial Times.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Logo Uberu na budově burzy v New Yorku

Článek

Jde přímo o pracovníky podniku, řidiči nejsou zaměstnanci firmy. Šéf společnosti Dara Khosrowshahi v oběžníku zaměstnancům uvedl, že v budoucnu může být oznámeno ještě další propouštění.

Na společnost, která provozuje přepravní aplikaci, silně dopadají omezení pohybu v jednotlivých zemích. Česko dokonce služby jako Uber nebo Bolt v souvislosti s koronavirem částečně zakázalo. Ze zákazu jsou vyjmuti jen řidiči, kteří mají taxikářskou licenci.

Chorvatská taxislužba chce v Praze jezdit za 8 Kč/km

Domácí

Společnost Uber působí i v České republice. Tento týden oznámila, že v červnu v Česku a dalších šesti zemích skončí její služba Uber Eats zaměřená na rozvoz jídla. Uber v ČR poskytuje také klasické přepravní služby, těch se ukončení činnosti netýká.

V Praze Uber působí od srpna 2014, rozvoz jídel tam provozuje od roku 2018.

Reklama

Související články

Soud v Německu zakázal Uber

Německý soud ve čtvrtek zakázal činnost v Německu americké společnosti Uber, jež provozuje aplikace konkurující taxislužbě. Uber v Německu působí výhradně...

Výběr článků

Načítám