Hlavní obsah

Trumpa by v pondělí mohli propustit z nemocnice

Novinky, Michal Sobotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Donald Trump v sobotu dostal první dávku dexametazonu, který mu má pomoci vypořádat se s koronavirem. Novinářům to před budovou vojenské nemocnice Waltera Reeda řekl osobní lékař prezidenta Sean Conley, který očekává, že Trump bude z nemocnice v pondělí propuštěn zpět do domácí léčby.

Foto: Erin Scott, Reuters

Doktor Sean Conley podává novinářům zprávu o zdravotním stavu prezidenta Donalda Trumpa

Článek

„Prezidentovi se momentálně daří dobře, zítra by mohl být propuštěn do domácí léčby,“ řekl novinářům Conley. Zároveň dodal, že Trump měl v předchozích dnech potíže se saturací kyslíku (jeho nízká hladina v krvi - pozn. red.). Nízká hladina saturace v krvi může být život ohrožující.

U zdravých lidí se pohybuje kolem 97 procent. U Trumpa byla v sobotu pod 93 procenty, proto mu lékaři podali steroid dexametazon, což je protizánětlivý lék.

Trump nemá horečku, ale koronavirus ještě neporazil

Amerika

Světová zdravotnická organizace v červnu doporučila zvýšit produkci tohoto léku, neboť podle britských vědců významně snižuje úmrtnost u pacientů, kteří jsou s koronavirem v kritickém stavu.

„Momentálně je saturace kyslíku u prezidenta Trumpa 98 procent, takže ze zdravotního hlediska nemá žádné zásadní problémy,“ dodal Conley.

Trump byl do vojenské nemocnice Waltera Reeda u Washingtonu převezen ve čtvrtek večer místního času. V pátek ráno trpěl podle Conleyho vysokými horečkami, které ale ustoupily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám