Hlavní obsah

Trump promluvil k davu z balkonu Bílého domu, cítí se prý skvěle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Donald Trump se v sobotu poprvé od návratu z nemocnice do Bílého domu ukázal na veřejnosti, ke stovkám lidí promluvil z balkonu. Po prodělaném onemocnění covidu-19, kvůli kterému byl na tři dny hospitalizován, se prý cítí skvěle. Informují o tom zahraniční tiskové agentury.

Foto: Tom Brenner, Reuters

Trump promluvil z balkonu Bílého domu

Článek

Trump z balkonu promluvil k účastníkům akce označené jako "mírumilovný protest za právo a pořádek". Davu, z něhož před nadcházejícími prezidentskými volbami zaznívaly slogany jako "další čtyři roky", řekl, že vakcína proti covidu-19 bude připravena "opravdu velmi brzy".

Jak poznamenala agentura AFP, Trump si ústa a nos nezakryl rouškou. Bílý dům nezveřejnil výsledky posledního Trumpova testu na koronavirus a odmítl sdělit, zda byl zkoumaný vzorek negativní. Není tedy jasné, zda prezident, který už pracuje z Oválné pracovny, je stále infekční.

Pozitivní test na koronavirus Sars-CoV-2 ohlásil Trump minulý týden v noci na pátek, den poté byl hospitalizován ve vojenské nemocnici a začal brát několik léků, včetně remdesiviru. Z nemocnice byl propuštěn po třech dnech, během nichž pravidelně oznamoval, že se cítí dobře.

Ve čtvrtek hlavní lékař Bílého domu Sean Conley uvedl, že prezident má léčbu spojenou s covidem-19 za sebou.

Reklama

Výběr článků

Načítám