Hlavní obsah

Tři členové velšské rodiny podlehli covidu v rozmezí pěti dní

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři úmrtí během pěti dnů zasáhla rodinu z jihu Walesu. Poté co zemřela v souvislosti s onemocněním covid-19 čtyřiasedmdesátiletá Gladys Lewisová, zemřeli také dva její nakažení synové. Na podporu rodiny se okamžitě rozběhla internetová sbírka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Všechna tři úmrtí se odehrála od čtvrtka do pondělí. Nejdříve v nemocnici v Ynysmaerdy zemřela nejstarší z obětí - Lewisová, o den později v domácím léčení její čtyřiačtyřicetiletý syn Dean a v pondělí také její druhý syn, dvaačtyřicetiletý Darren.

Se smrtí tří rodinných příslušníků se nyní musí vyrovnávat manžel Lewisové David a také jednačtyřicetiletá Debbie, která přišla kromě matky také o dva bratry.

Na podporu rodině okamžitě přispěchala rodinná známá Alison Higginsová, která na internetu založila finanční sbírku. Ta má pozůstalým pomoci zejména s financováním tří pohřbů a dalšími nečekanými výdaji. V rámci sbírky se již podařilo vybrat téměř tři tisíce liber (90 tisíc korun).

Osobní trenér v Británii se během lockdownu upil k smrti. Jeho matku to nepřekvapilo

Zahraniční

„Jako kamarádka Debbie vím, že rodina potřebuje pomoc. Ať už materiální, tak emocionální. Není pochyb o tom, že to, co je potkalo, je noční můra. Peníze se díky internetové kampani hromadí a doufáme, že jim pomůžou. Ať už se zaplacením pohřbů, nebo s čímkoliv, co budou zrovna potřebovat,” uvedla organizátorka sbírky Higginsová.

Vdova po Deanu Lewisovi, jenž byl otcem tří dětí, uvedla, že si rodina váží stovek kondolencí, které dorazily. „Jsme nesmírně vděční za každou pomoc, která přišla. Opravdu nás ta pomoc ohromila,” poděkovala prostřednictvím britského Daily Mailu.

Reklama

Výběr článků

Načítám