Hlavní obsah

Sydney má čtyři případy indické varianty delta. Vrací se k povinným rouškám

Novinky, mso
Sydney

Australský Nový Jižní Wales opětovně zavádí povinné nošení roušek ve veřejné dopravě nejlidnatějšího města země Sydney. Úřady tak učinily poté, co byla u čtvrté osoby odhalena indická koronavirová varianta delta, uvedla agentura Reuters.

Foto: Loren Elliott, Reuters

Testování poblíž pláže Bondi v australském Sydney

Článek

Jiná opatření zatím stát Nový Jižní Wales nechystá, místní úřady obyvatele uklidnily, že všechny plánované venkovní akce se rušit nebudou.

„Nechceme, aby lidé začali panikařit. Měli by se však mít na pozoru,“ uvedla premiérka státu Gladys Berejiklianová.

Varianta křepelka? Vědci z WHO se při pandemii hádali, jak se mají mutace jmenovat

Koktejl

Roušky budou ve městě s pěti miliony obyvatel povinné ve vlacích, autobusech a na trajektech počínaje páteční 16. hodinou místního času a povinnost potrvá nejméně po následujících pět dnů. Úřady také vyzvaly místní občany, aby dodržovali nošení roušek ve všech vnitřních prostorách.

„Naše reakce je dostatečná vzhledem k informacím, které prozatím máme. Je tu ale další prostor k zpřísnění, pokud se situace zhorší,“ dodala Berejiklianová.

V Austrálii vyvíjejí dva léky, které mohou blokovat nákazu a šíření covidu-19

Svět

Austrálii se zatím daří koronavirovou situaci zvládat. Země se zhruba 26 miliony obyvatel eviduje od začátku pandemie jen 30 300 případů nákazy a 910 úmrtí.

Varianta delta se v Austrálii jako první objevila u řidiče, který přepravoval posádku zahraniční letecké společnosti. Poslední ze čtyř případů se podle hygieny objevil v obchodním centru v Sydney.

V Austrálii byly kompletně naočkovány pouze čtyři procenta z 20 milionů dospělé populace. Nejméně jednu dávku dostala čtvrtina dospělých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám