Hlavní obsah

Španělská herečka se vrátila k práci zdravotní sestry, stará se o nemocné s Covid-19

Novinky, das

Španělská herečka, tanečnice a především známá influencerka Gemma Marinová se rozhodla na základě současné krize, kterou zažívají mnohá zdravotnická zařízení po celém Španělsku kvůli koronavirové nákaze, vrátit se ke své původní profesi zdravotní sestry. Přestože jako sestra nepracovala víc jak deset let, věřila, že může být nápomocna.

Španělská herečka, která bývala zdravotní sestrou, se kvůli pandemii vrátila ke své profesi Video: Novinky/Reuters

 
Článek

„Nemůžu zůstat doma, když vidím, co se nyní děje,” svěřila se agentuře Reuters třiatřicetiletá maminka dvou dívek. Po zvážení všech rizik se tak rozhodla, že nabídne svou pomoc nemocnicím v Madridu, kde v tom okamžiku bylo nejvíce těžce nemocných s nemocí Covid-19.

V neděli 22. března tak rozeslala svůj životopis a hned v pondělí se jí ozvali z všeobecné nemocnice University Hospital 12 de Octubre, zda může hned odpoledne nastoupit. Neváhala a slíbila, že přijde co nejdříve.

Koronavirus zabíjí dramaticky v domovech důchodců po celé Evropě

Koronavirus

Stala se tak součástí ošetřovatelského týmu pečujícího o nemocné s Covid-19. Kromě svých každodenních povinností se přitom snaží i své fanoušky na sociálních sítích varovat, aby nepodceňovali rizika tohoto onemocnění.

„Kdybyste měli možnost jen pět minut vidět, co se v současné době v nemocnicích děje, věřte, že byste zůstali doma a dělali vše, co vám nařizují. Prosím, zůstaňte doma, myjte si ruce a dělejte vše, co vám autority říkají, protože situace je opravdu závažná. Realita je dokonce horší, než jak o věcech informují média,” apeluje na všechny Marinová.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Ve své současné práci se snaží využívat i svých znalostí sociálních médií. Podařilo se jí například zorganizovat videohovor umírajícího nemocného s jeho rodinou žijící v Kanadě apod.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám