Hlavní obsah

Slovensko: nejvíc nakažených je z ČR

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Podle slovenských úřadů se od uvolnění restrikcí v období od začátku června do poloviny minulého týdne nakazilo 363 lidí a až 187 z nich v zahraničí. Nejvíc pozitivně testovaných lidí přijelo na Slovensko z České republiky, řekl premiér Igor Matovič.

Foto: korona.gov.sk

Slovenská covidová mapa (s daty k 15. červenci)

Článek

Případů dovezených z Česka evidovali na Slovensku 48. Další jsou z Ukrajiny (40), Velké Británie (29) a Srbska (14). Nejde jen o občany těchto zemí, ale také o Slováky žijící v ČR či Británii.

„Jeden člověk, který byl jako zaměstnanec v Česku, přijel na Slovensko a následně nakazil až 45 lidí,“ uvedl příklad Matovič.

Češi si o prázdninách přivezli koronavirus ze šesti zemí, nejvíc ze Slovenska

Domácí

Slovensko přesto ponechává ČR na seznamu bezpečných zemí. Češi tam mohou zavítat bez nutnosti testů nebo karantény, ve vnitřních prostorách a MHD jsou ale povinné roušky.

Od začátku pandemie do čtvrtečního večera zaznamenalo Slovensko 1951 případů covidu-19, zemřelo 28 lidí.

V poslední době se nové případy koronaviru nejčastěji vyskytovaly v Žilinském kraji, nejméně pak v Nitranském a Trnavském kraji.

Reklama

Výběr článků

Načítám