Hlavní obsah

Slovenská firma vyvinula dezinfekční bránu

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Rodinná společnost Spanner SK z Považské Bystrice vyvinula tzv. dezinfekční brány, které jsou určeny pro místa s větším pohybem lidí, jako jsou firmy, nemocnice, úřady a obchody.

Foto: Spanner SK

Dezinfekční brána.

Článek

„Zvýšená hygiena v prostorech, do nichž vstupuje větší množství osob, by nemusela být jen krátkodobou záležitostí, ale v budoucnu se stane standardem,“ upozorňuje šéf firmy Spanner SK Patrik Lišaník.

V současnosti probíhá certifikace výrobku. Dezinfekční brána připomíná osvěžovač vzduchu, jaký se v parných letních měsících používá v centrech měst. Dezinfekční prostředek zasáhne člověka ve formě jemné mlhy a vše funguje bezdotykově. Na dezinfekční bránu se dá namontovat měření tělesné teploty a detekce ochranných roušek.

Slovenská rodina se vrátila ze zahraničí, v karanténě ji ubytovali s infikovanými

Koronavirus

Systém se dá napojit na turniket, který pustí jen ty, kteří splňují nastavené parametry. „Výrobu dezinfekčních bran považujeme za dobré řešení pro minimalizování negativních důsledků koronakrize,“ říká Lišaník.

Rodinný podnik i díky výrobě dezinfekčních bran zatím nemusel propouštět a pracuje na dvě směny. „Upravili jsme hygienické standardy, snížili jsme počty lidí na pracovišti v jednom čase. Celkem zaměstnáváme 55 lidí,“ uvedl šéf firmy.

Foto: Spanner SK

Dezinfekční brána.

Dezinfekční brána má zabudované výškové bezkontaktní senzory, dezinfekční prostředek zasáhne osobu nacházející se v prostoru brány a k dispozici je samostatná tryska na dezinfekci rukou. „Prodejní cena záleží na požadavcích konkrétního zákazníka,“ dodal Lišaník.

Brána spotřebuje šest až sedm litrů dezinfekčního roztoku za hodinu. Za tu dobu  může projít branou až 600 lidí. Výrobci mají první objednávky z Německa, České republiky a ze Slovenska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám