Hlavní obsah

Slezská nemocnice v Opavě má 13 nakažených zaměstnanců

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mezi zdravotnická zařízení, kde se u zaměstnanců objevila nákaza koronavirem, se během Velikonoc zařadila i Slezská nemocnice v Opavě. S nemocí Covid-19 se léčí celkem 13 zaměstnanců, mezi kterými jsou lékaři, sestry nebo i řidič sanitky. Uvedl to mluvčí nemocnice Jiří Krušina.

Foto: Pavel Karban, Právo

Slezská nemocnice v Opavě

Článek

„Nejde o zaměstnance jednoho oddělení, nakažení jsou napříč nemocnicí,“ řekl mluvčí.

Původně Krušina informoval o sedmi nakažených, později o 13. Zaměstnanci, kteří přišli s nakaženými do kontaktu, prý podstoupili test.

Havlíček: V květnu by se mohlo otevřít skoro všechno

Koronavirus

Vedení nemocnice podle mluvčího dělá všechno pro to, aby byl zachován provoz celého zařízení bez větších omezení. Žádné oddělení nemuselo být uzavřeno.

„Pouze noví neurologičtí pacienti jsou překládání do Krnova nebo do Ostravy,“ dodal Krušina.

V současnosti je v nemocnici také pět pacientů s pozitivním testem na koronavirus. Jejich zdravotní stav je stabilizovaný.

Další případy nákazy mezi zaměstnanci
Už v březnu se nákaza potvrdila u zdravotní sestry gynekologicko-porodního oddělení nemocnice ve Frýdku-Místku
V Městské nemocnici Ostrava je aktuálně 20 zaměstnanců s pozitivním testem na covid-19.
Fakultní nemocnice Ostrava měla tři pozitivně testované lékaře z Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny a hygienici v minulém týdnu informovali, že onemocněla ošetřovatelka hematoonkologického centra.
Nákaza se v regionu dostala i do sociálních zařízení, hromadný výskyt covid-19 je v Alzheimercentru Ostrava nebo v ostravském Domově pro seniory Iris.
Zdroj: ČTK

Reklama

Výběr článků

Načítám