Hlavní obsah

Seznamte se s 99letým veteránem, kterému po překonání koronaviru tleskala celá nemocnice

Novinky, nčs

Pozitivních příběhů není nikdy dost. Jeden takový se odehrál v nemocnici Tickhill Road na severu Anglie. Devětadevadesátiletý válečný veterán a bývalý válečný vězeň Albert Chambers se dokázal vyléčit z nákazy novým koronavirem a při opouštění nemocnice mu tleskala „ulička slávy”.

Foto: Profimedia.cz

Albert Chambers opouští nemocnici.

Článek

Chambers byl před třemi týdny hospitalizován s poraněným zápěstím a v průběhu pobytu se u něj navíc projevily symptomy onemocnění covid-19. Následný test poté odhalil přítomnost koronaviru v těle seniora, informoval server CNN.

Muž, jenž v červenci oslaví sté narozeniny, však dokázal nástrahy zákeřné nemoci překonat a navzdory obavám rodiny mohl být z nemocnice propuštěn do domácí rekonvalescence.

„Všem moc děkuji, vážím si každé drobnosti, kterou pro mě zdravotníci udělali. Nemohu se cítit lépe,” poděkoval personálu Chambers, jenž po smrti manželky žije dvě desítky let sám.

Jak prozradil Chambersův 49letý vnuk Stephen Gater, jeho dědeček sloužil za druhé světové války v britské uniformě. Při bojích v severní Africe byl zraněn a tři roky strávil jako válečný vězeň v Německu. Po válce poté pracoval u královské stráže.

Vařil s michelinskými kuchaři, teď v Českém Těšíně připravuje jídlo pro seniory

Muži

Při opouštění nemocnice si tak Chambers vysloužil „uličku slávy”, kdy mu personál nemocnice tleskal na rozloučenou. Návrat z nemocnice si nakonec díky vnukovi osladil oblíbeným tradičním anglickým dezertem trifle. „Musel jsem mu jeden dort přivézt. Vykouzlil mu úsměv na tváří,” dodal Gater.

Reklama

Výběr článků

Načítám