Hlavní obsah

Ruský premiér porazil koronavirus, Putin už mu nařídil návrat do práce

Moskva

Ruský premiér Michail Mišustin se po vyléčení z nemoci covid-19 vrací do práce. Jeho návrat do čela vlády vyplývá z nařízení prezidenta Vladimira Putina, které bylo v úterý zveřejněno na webu Kremlu.

Foto: Sergei Karpukhin, Reuters

Michail Mišustin

Článek

Předseda vlády oznámil, že se nakazil koronavirem a je v péči lékařů, 30. dubna. Už v pondělí se účastnil videokonferenčního zasedání předsednictva koordinační rady pro boj s koronavirem, stále ale nebylo jasné, jestli už je zdravý.

Ruský premiér se nakazil koronavirem

Koronavirus

Veškeré pochybnosti nicméně rozptýlilo nařízení prezidenta Vladimira Putina, které se v úterý objevilo na webu Kremlu. Putin jím Mišustina vrátil do funkce. Jejím výkonem byl dočasně pověřený vicepremiér Andrej Belousov.

Množství nově nakažených se v Rusku v uplynulých 24 hodinách mírně zvýšilo, nicméně už čtvrtý den po sobě zůstalo pod hranicí 10 tisíc. V neděli testy potvrdily koronavirus u 8926 lidí, dnes štáb hlásil 9263 nových případů. Celkem se v zemi se 146 miliony obyvatel už infikovalo 299 941 lidí.

Putinův mluvčí má koronavirus

Koronavirus

Od začátku epidemie v Rusku registrují úmrtí 2837 pacientů s koronavirem SARS-CoV-2. Denní přírůstek obětí nákazy je delší dobu stabilní a s menšími výkyvy se pohybuje kolem jednoho sta, přičemž v pondělí se mírně zvýšil na 115.

Na druhé straně v pondělí rekordně přibylo 5921 pacientů, kteří se vyléčili. Uzdravených je už dohromady 76 130. Agentura TASS v této souvislosti poznamenala, že z covidu-19 se v Rusku dosud vyléčil každý čtvrtý nakažený.

Reklama

Výběr článků

Načítám