Hlavní obsah

Řídit stát jako kabaret SuperStar. Otec se dozvěděl výsledky testů svých dětí z televize

Manžel ženy nakažené koronavirem na Twitteru v pátek kritizoval komunikační postupy ministerstva zdravotnictví, které mu nedalo vědět, že jeho děti mají negativní výsledek testu, zatímco to ministr Adam Vojtěch (za ANO) hlásil do televize. Od lékařů se to prý dozvěděl až hodinu poté, co to ministr oznámil na kamery.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO)

Článek

„Měl jsem dost velkou zlost (doteď mám), když jsem se zprávu o negativním výsledku testů na COVID-19 svých dětí a neprůkaznosti testu u mě dozvěděl nejdříve od SuperStar ministra nakrucujícího se před kamerami ČT24 a až hodinu potom od lékařů. Absurdní,“ napsal na Twitter otec s narážkou na Vojtěchovo někdejší účinkování v pěvecké soutěži.

Rýpl si také do motta vlády Andreje Babiše „řídit stát jako firmu“, když je parafrázoval do hashtagu #řídit stát jako kabaret.

Jde o manžela ženy z Prahy 6, jejíž nákazu odhalil test provedený v soukromé laboratoři. Oficiální test na koronavirus nemohla podstoupit proto, že předtím nepobývala v rizikové Lombardii, ale na její hranici.

Foto: TV Nova

Adam Vojtěch v éře SuperStar

Pravidla se od té doby změnila, testy se budou provádět bez ohledu na to, odkud se osoba s podezřením na nákazu vrátila.

Testy tří dětí nakažené ženy jsou negativní

Koronavirus

O negativním výsledku u jejich tří dětí informoval ministr Vojtěch ve středu večer. Dvě z dětí navštěvují základní školu v Praze 6, která tak může nadále fungovat bez dalších opatření.

Rodina je stále v karanténě, její vyšetření se bude opakovat po 14 dnech. Negativní je i test jejich dědečka. U muže byl test neprůkazný a bude se opakovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám