Hlavní obsah

Rakousko hlásí nízké počty nových případů, nárůst představuje desetiny procenta

Velmi příznivý vývoj epidemie v Rakousku umožňuje zemi uvolňovat restrikce. Podle informací ministerstva zdravotnictví tam za posledních 24 hodin přibylo jen 52 nových případů nákazy, což ve srovnání s předchozím dnem představuje nárůst o 0,34 procenta.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Zákazníci ve vídeňském obchodě. Ty s plochou do 400 metrů čtverečních otevřely už po Velikonocích.

Článek

Jak upozornil server oe24.at, desetidenní průměr poměrného nárůstu počtu infikovaných činí v Rakousku 0,72 procenta.

V České republice je tato hodnota podobně jako v Německu zhruba o procentní bod vyšší. Ve Švédsku je desetidenní průměr nárůstu 4,2 a ve Velké Británii kolem 5 procent. Nejblíže Rakousku jsou tak hodnotami Švýcaři, kde je desetidenní průměr poměrného nárůstu nových případů 1,1 procenta.

Proti 52 nově infikovaným stojí 357 nově vyléčených. Počet lidí s aktivní nemocí covid-19 v Rakousku klesá a je nyní nejnižší od 22. března. Nyní je jich 3087, přičemž sedm stovek je hospitalizováno a 176 z nich leží na jednotkách intenzivní péče. Zemřelo 510 lidí.

V ČR počet nemocných 5037 a v nemocnicích je 412 případů. Zemřelo 208 lidí.

Rakousko si díky mimořádně příznivé bilanci může dovolit rozvolňovat opatření proti koronaviru rychleji než jinde. Od 1. května mají otevřít všechny obchody i nákupní centra a od poloviny května také restaurace. Už od minulého úterý mají v zemi kromě potravin a lékáren otevřeno i obchody s prodejní plochou do 400 metrů čtverečních.

V ČR mají být podle představ vlády restaurace, větší obchody i některé služby zavřeny ještě měsíc.

Foto: Novinky

Rozvolňování opatření v Evropě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám