Hlavní obsah

Prymula má navrhnout uzavření obchodů a služeb

Novinky, coe

Na středečním mimořádném jednání vlády hodlá ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) navrhnout další opatření. Spočívat mají v uzavření obchodů a služeb, například kadeřnictví.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO)

Článek

O chystaném návrhu ministra v úterý informovaly Seznam Zprávy. Ministr večer nebral telefon a nikdo z jeho okolí Novinkám informaci nepotvrdil.

Podle ČT ještě v úterý večer ministři jednali prostřednictvím telekonference o třech možných oblastech, kde by přicházelo v úvahu další zpřísnění. Jedná se o omezení prodejní doby obchodů, omezení služeb a omezení pohybu lidí například v podobě zákazu vycházení ve večerních a nočních hodinách.

Úplné uzavření země, tzv. lockdown, zatím podle televize na stole není.

Prymula zpřísnění protikoronavirových opatření naznačil už v úterý ve Sněmovně. Podle něj je totiž lidé ne vždy dodržují a kontaktů mezi nimi je stále příliš mnoho.

Budeme muset přitvrdit, řekl poslancům Prymula

Domácí

„Kontaktů mezi lidmi je stále příliš mnoho. Tím je logické, že budeme muset zřejmě představit vládě přísnější opatření,” řekl na plénu Sněmovny Prymula s tím, že někteří lidé opatření úplně nedodržují, a proto se snižuje jejich účinnost. Jaká přísnější opatření by mohla být ve hře, neupřesnil. Ihned po svém vystoupení před poslanci ze sálu odešel.

V rozhovoru pro sobotní Právo přitom Prymula vyloučil, že by vláda tento týden opatření zpřísňovala. „Teď je čas na vyhodnocení opatření, která jsme zavedli minulý a tento týden. Teď se nechystáme na zpřísnění, minimálně týden, ale myslím si, že dodržíme tu dobu 14 dnů, kdy do dalšího zpřísňování nepůjdeme,” řekl doslova Prymula.

Prymula: Týden až dva další zpřísňování nebude. Nejvýš roušky venku

Koronavirus

Česko do úterních 18:00 zaznamenalo 6814 nově nakažených, což je nejvyšší průběžný počet od začátku pandemie. Rekordní je rovněž počet mrtvých v souvislosti s covidem-19, do úterního večera jich bylo 89.

Reklama

Výběr článků

Načítám