Hlavní obsah

Pivo Corona přestali dočasně vyrábět

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexické pivo Corona se přestává vyrábět. Produkt je tamní vládou označen za zbytný, protože se v současné době neřadí do kategorie zemědělské produkce. To znamená, že továrna u Mexico City musela do odvolání zastavit výrobu.

Foto: Profimedia.cz

Výroba piva Corona

Článek

Značka mexického piva Corona v souvislosti s pandemií nového typu koronaviru nakonec netratí ani tak kvůli názvu, se kterým si podle některých úvah mohli zákazníci spojovat současnou krizi. Omezují ji podmínky, které sužují pivovary po celém světě.

Speciálně v domovském Mexiku se musí potýkat nejen s poklesem odbytu, ale i s nařízením o povinném přerušení výroby zbytných produktů, mezi které alkoholické nápoje patří.

Konkrétní pivovarská skupina Grupo Modelo uvedla, že snižuje produkci na „holé minimum“ v souladu s příkazy mexické vlády. Společnost však navrhla, že by mohla pivo vařit, pokud by takový provoz byl považován za zemědělský, což by nebylo v rozporu s nařízeními.

Šest a půl milionu piv čeká, až je Češi vypijí. Kupte si je, vyzývá projekt Zachraň pivo

Domácí

Ač taková změna zatím avizována není, společnost prý udržuje svou výrobu připravenou, aby po ukončení omezení mohla spustit pásy naplno. Zatím nařízení platí do konce dubna. Mexiko má přes 1500 potvrzených nakažených a registruje 50 obětí.

České pivovary včetně těch nejmenších brzdí zejména zavřené restaurace. Podle organizace Zachraň pivo leží ve skladech u registrovaných 189 pivovarů více než šest a půl milionu piv, která se pomalu kazí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám