Hlavní obsah

Patron dětí vychází vstříc rodinám v nouzi

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodiny s nezletilými dětmi, které se dostaly v důsledku vládních opatření na ochranu kvůli šíření koronaviru do finančních problémů, mohou nyní využít prostřednictvím webu patrondeti.cz pomoc charitativní organizace Patron dětí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Mimořádná pomoc rodinám v nouzi je určena na pořízení základních věcí, jako jsou potraviny, hygienické potřeby, nezbytná léčiva a zdravotnické prostředky,“ sdělila Právu Svatava Poulson, provozní ředitelka Patrona dětí.

Web Patron dětí zde.

Vysvětlila, že dary ve výši 2000 nebo 5000 Kč mohou být poskytovány dopředu i zpětně a také opakovaně, a to ještě dva až tři měsíce po skončení nouzového stavu v ČR.

Nosit roušku už nemusí děti do dvou let a řidiči

Domácí

Mimořádnou pomoc realizuje Patron dětí sbírkou většinou menších obnosů od jednotlivců. Na pomoc dětem jde vždy celých 100 procent vybrané částky. Provoz projektu hradí Nadace Sirius, která jej založila.

Učitel i zdravotník

„Pro rodiny, u nichž došlo k výraznému snížení pravidelného příjmu ze zaměstnání, jsme připravili možnost získat dary 2x 2000 Kč nebo 3x 5000 Kč. Takové částky bývají v našich sbírkách vybírány velmi rychle. Věříme, že díky úžasné solidaritě lidí nezůstane nevyslyšena ani pomoc rodinám s dětmi do 18 let, které se ocitly v nouzi,“ říká Poulson.

Jen v prvních 48 hodinách po vyhlášení nabídky kontaktovalo Patrona dětí v souvislosti s mimořádnou pomocí rodinám v nouzi více než 700 lidí.

ON-LINE: V Česku přibylo dalších sedm mrtvých s koronavirem, nakažených je 3508

Koronavirus

Příběhy dětí z rodin, které požádají o mimořádnou pomoc, najdete na webové stránce zmíněné organizace. U darů v hodnotě 2000 Kč neuvidíte klasického patrona, tj. člověka, který potvrzuje oprávněnost žádosti o pomoc. Patronem těchto příběhů se stává tým Patrona dětí. U pomoci ve výši 5000 Kč bude pravidlo potřeby ručitele rodiny a jeho dítěte dodrženo.

Patronem bude muset být pouze sociální pracovník, učitel, zdravotník, vedoucí zájmového kroužku, který rodinu dobře zná z výkonu své profese.

Reklama

Výběr článků

Načítám