Hlavní obsah

Pacienty s koronavirem vyléčí kmenové buňky, tvrdí po testování čínský lékař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Našel jsem způsob, jak vyléčit koronavirus, tvrdí lékař z čínského Wu-chanu Tung-čcheng Wu. Svou metodu, kdy nakaženým pacientům vpraví do krevního oběhu kmenové buňky, testoval na devíti lidech, kteří se nakazili nemocí Covid-19, kterou koronavirus způsobuje.

Foto: Gao Xiang, ČTK/AP

Čínští zdravotníci ve Wu-chanu

Článek

Wu testy provedl na povětšinou straších lidech, kteří se nabídli jako dobrovolníci. Pacienti měli problémy s dýcháním a byli pozitivně testováni na koronavirus. Lékař jim přímo do krevního oběhu vpravil injekcí kmenové buňky a během několika dní se všichni pacienti uzdravili, uvedl Daily Mail.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Můžeme potenciálně zachránit tisíce životů, takže výsledky testů nám pochopitelně udělaly radost,“ uvedl Wu. „Nicméně teď musíme dokončit klinické testy, abychom si potvrdili, zda je léčba kmenovými buňkami proti nákaze bezpečná a účinná,“ dodal.

Wu-chan, ve kterém laboratoř doktora Wu sídlí, je městem, kde se nový typ koronaviru objevil poprvé. V Číně je doteď registrováno téměř 81 tisíc případů nákazy a zemřelo zde přes 3200 lidí. Celosvětově se počet případů nakažení vyšplhal téměř na 210 tisíc.

Wu-chan hlásí už jen jeden případ nákazy za den

Koronavirus

Wu se pustil do testů poté, co je v souvislosti s koronavirem čínská vláda povolila soukromým klinikám. Vládnoucí komunisté dokonce podpořili výzkumy finančně. Lékař z Wu-chanu spolupracuje s americkou firmou Blue Horizon International, a právě ve Spojených státech nyní bude žádat o souhlas pro klinické testy.

Kmenové buňky mají schopnost se dělit a přeměnit na jiný buněčný typ. Tím umožňují tělu vytvořit si nové buňky a opravit poškozené části těla. Mohou také pomoci opravit poškozenou tkáň.

Reklama

Výběr článků

Načítám