Hlavní obsah

Pacientům s covidem pomáhá i lék na poruchu erekce

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarská společnost Relief Therapeutics vyrábí lék, který pomáhá proti erektilní dysfunkci. Hlavní účinnou látkou tohoto přípravku má očividně schopnost léčit i těžce nemocné pacienty s covidem-19. Zabrání nakaženým, aby museli být připojeni k ventilátoru, nebo zajistí, že na něm během několika dnů už nejsou závislí, sdělila firma.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Léčba aviptadilem pomůže nejen lidem, kteří potřebují ventilátory. Mohou z toho mít užitek i nemocní v ranější fázi,“ řekl podle listu The Independent Jonathan Javitt, generální ředitel Neurorx, americké společnosti, která úzce spolupracuje s Relief Therapeutics.

Britští vědci úspěšně testovali průlomový lék proti koronaviru. Přes noc se stali milionáři

Koronavirus

Relief Therapeutics už získala zrychlený a rozšířený schvalovací postup pro aviptadil v USA. „Doufáme, že účinná látka aviptadil, která podporuje průtok krve penisem, by také mohla zlepšit obsah kyslíku v krvi u lidí infikovaných koronavirem, jejichž plíce jsou vážně poškozeny,“ řekl Raghuram Selvaraju, předseda představenstva s tím, že lékaři věří, že aviptadil způsobí, že plíce budou pumpovat kyslík zpět do těla.

Reklama

Výběr článků

Načítám