Hlavní obsah

Pacient infikoval celé oddělení. Výtěr měl přitom negativní

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm pacientů a čtyři zdravotníci z nemocnice v provincii města Janov se nakazili koronavirem poté, co v jejich oddělení zemřel 41letý muž, u něhož byla později zjištěna infekce. Výtěr, který před několika dny absolvoval, byl přitom negativní.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Lékaři ve zvláštním stanu testují pacienta na koronavirus.

Článek

Pacient trpěl dýchacími potížemi, a podrobil se proto testu na covid-19 v nemocnici Sestri Levante, ten však u něj virus neprokázal. Lékaři ho poslali domů, jeho stav se ale nadále zhoršoval. Nakonec musel být hospitalizován v nedaleké nemocnici Lavagna, kde byl na zápal plic léčen na běžném oddělení.

Až po jeho smrti druhý výtěr zjistil, že příčinou smrti byl koronavirus. Celé oddělení bylo následně vyklizeno a dezinfikováno a provedly se testy u všech pacientů v oddělení a všech zdravotníků. Celkem bylo testováno 61 lidí, z nichž se nákaza prokázala u 12, napsal web RaiNews24.

V Itálii mají první případ dítěte, které se s koronavirem narodilo

Koronavirus

U výtěrů z nosu a krku se často řeší jejich přesnost, kterou různí experti odhadují na zhruba 70 procent. Záleží ale především na tom, jestli je odběr proveden správným způsobem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám