Hlavní obsah

Británie hlásí prudký nárůst počtu nakažených

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česko hlásí za sobotu 508 nových potvrzených případů nákazy koronavirem. Je to nejvyšší denní nárůst během volného dne. V neděli do večera přibylo zatím „jen” 205 případů. Prudký nárůst počtu nakažených ohlásila Velká Británie, kde za den přibylo skoro 3000 infikovaných.

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Na veletrhu technologií v Pekingu byla vakcína na koronavirus jedním z hlavních témat

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
Článek

On-line reportáž byla ukončena. 

22:32 - Slovenský ministr zdravotnictví Marek Krajčí v neděli na sociální síti oznámil, že je v preventivní izolaci, protože ve čtvrtek strávil několik hodin na konziliu epidemiologů s člověkem, který byl pak pozitivně testovaný na covid-19. „Vzhledem k této situaci zůstávám já i ostatní členové konzilia v preventivní izolaci. Testováni budeme v úterý,“ uvedl ministr.

22:24 - Francie má za minulých 24 hodin přes 7000 nových případů, což je sice méně než v uplynulých dvou dnech, avšak od pátku v zemi zaznamenali celkem 25 000 nově nakažených.

Vykliďte pláže! Na Mallorce odhání kvůli koronaviru turisty od moře vrtulník

Koronavirus

21:45 - Izraelská vláda ustoupila ultraortodoxní komunitě a místo plánované uzávěry třicítky lokalit nejvíc zasažených koronavirem odhlasovala pouze noční zákaz vycházení. Jak v neděli oznámila izraelská média, vláda musela kvůli nespokojenosti komunity ultraordoxních židů odložit své jednání o uzávěře a hlasovala až večer.

20:52 - Po A-týmu se koronavirus objevil také v české fotbalové reprezentaci do 19 let. Kvůli dvěma pozitivním testům u členů realizačního týmu byl zrušen plánovaný pondělní přípravný zápas mladíků v Polsku. Fotbalová asociace ČR o tom informovala na svých internetových stránkách.

19:00 - Denní nárůst případů nemoci covid-19 v Praze počtvrté v řadě překonal stovku. K dnešním 18:00 přibylo za posledních 24 hodin 103 potvrzených případů nákazy. Vyplývá to z údajů na webu pražské hygienické stanice. Od čtvrtka, kdy se za den objevilo rekordních 168 nakažených, ale nárůst postupně zpomaluje.

Foto: Victoria Jones, ČTK/AP

Žena v Londýně

18:31 - V Británii přibylo za 24 hodin 2988 nových případů nákazy koronavirem. Čísla poskočila ze sobotních 1175. Jde o nejvyšší přírlstek od konce května, uvedla BBC.

18:23 - Do nedělního večera zatím v Česku přibylo 205 nových případů koronaviru, celkový počet se blíží 28 000. S covidem je v nemocnici 204 lidí, počet obětí vzrostl na 435. Uvedlo to ministerstvo zdravotnictví. Nedělní večerní čísla nejsou tak vysoká jako v sobotu, kdy do večera přibylo 310 případů. 

17:42 - Policie na Mallorce začala k prosazování opatření proti šíření koronaviru využívat vrtulník. Zahání s jeho pomocí od moře rekreanty, kteří nerespektují nařízení o nočním uzavření pláží. Informovala o tom agentura DPA s odvoláním na španělská média.

14:00 - Všichni hráči nově složeného týmu české fotbalové reprezentace na pondělní utkání Ligy národů se Skotskem v Olomouci měli negativní test na koronavirus a mohou tak k duelu nastoupit. Novináře o tom informoval tiskový mluvčí FAČR Michal Jurman.

13:14 - V Maďarsku zaznamenali 495 nových případů nákazy. Celkem bylo v zemi dosud pozitivně testovaných 8387 lidí a na nákazu zemřelo 624 lidí.

13.00 - Na Slovensku zaznamenali 88 nových případů nákazy koronavirem. Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testovaných 4614 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 37 lidí.

10:39 - V Rusku za poslední den zaznamenali 5195 případů koronavirové nákazy. Denní bilance je nepatrně nižší proti sobotě, kdy ruské úřady evidovaly 5205 infikovaných. Celkově se v Rusku nakazilo koronavirem již 1 025 505 osob, což nejrozlehlejší zemi světa řadí celosvětově na čtvrté místo. Na 17 820 lidí s covidem-19 v Rusku zemřelo.

09:57 - Počet nakažených s koronaviem v Indii stoupl o více než 90 tisíc, což je globální denní rekord. Země, kde žije asi 1,3 miliardy lidí, podle agentury Reuters předstihne Brazílii a stane se druhou nejpostiženější zemí na světě po Spojených státech, které dosud zaznamenaly kolem 6,4 milionu nakažených a 193 tisíc mrtvých.

Foto: Anupam Nath, ČTK/AP

Indičtí zdravotníci testují občany na koronavirus

08:45Jižní Korea hlásí nejmenší denní nárůst počtu případů koronavirové nákazy za tři týdny. Do sobotní půlnoci jich přibylo 167, což je o jednoho nově nakaženého méně než předchozí den. V zemi patrně zabrala opatření, která mají zamezit rozvinutí druhé vlny epidemie. Například v Soulu se lidé po deváté večer nemohou navečeřet v restauraci a kavárny a pekárny smí po celý den prodávat jen do ruky nebo rozvážet.

08:06Mexiko hlásí dalších 6319 nakažených koronavirem a 475 souvisejících úmrtí. Dohromady středoamerická země eviduje 629 409 případů a 67 326 zemřelých. Samotná vláda však připouští, že skutečný počet nakažených a zemřelých je patrně mnohem vyšší, protože se v zemi minimálně testuje.

07:37 - V italských školách by se v novém školním roce, který ve většině regionů začíná 14. září, neměly konat hodiny zpěvu. Doporučil to vládní výbor expertů ustavený kvůli pandemii covidu-19 s tím, že skupinové zpívání zvyšuje riziko nákazy koronavirem.

Zeman varuje před panikou kolem koronaviru, odmítá plošné nošení roušek

Koronavirus

07:07 - Aktuálně bojuje s nemocí 8282 nakažených. U většiny z nich má nemoc mírný průběh, mnozí jsou bez příznaků. Pro vývoj epidemie je podle epidemiologů klíčový počet hospitalizovaných a těch, kteří vyžadují intenzivní péči. V nemocnicích je podle posledních údajů 197 infikovaných, což je 2,5 procenta z momentálně nakažených. Na přelomu dubna a května se se tento podíl pohyboval kolem deseti procent.

Intenzivní péči nyní vyžaduje 50 pacientů s covidem, v červenci byla ve vážném stavu méně než polovina současného počtu, v dubnu mělo těžký průběh nemoci až stovka pacientů s covidem. Nákaza se v zemi potvrdila dohromady u 27 752 lidí, z nich se víc než 19 039 vyléčilo a 431 zemřelo.

Nejvýraznější nárůst počtu nakažených má nyní Hodonínsko, Pelhřimov a Svitavy, následuje Táborsko, Praha a Třebíčsko.

06:50 - V Německu za poslední den přibylo 988 nově potvrzených případů koronavirové nákazy. Agentura DPA upozorňuje, že tato čísla jsou málo vypovídající o skutečném vývoji epidemie, protože o nedělích bývají počty hlášených případů často nižší kvůli tomu, že některé regionální úřady data nesdělují. Reprodukční číslo, které udává, kolik dalších lidí v průměru nakazí jeden infikovaný, je nyní v Německu na kritické hodnotě 1,0.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám